Σ. Φάμελλος: Προσωπικά υπεύθυνος ο Μητσοτάκης για την έκταση των καταστροφών – Ο Αλ. Τσίπρας μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο

Σωκράτης Φάμελλος – ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος.

Ο βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου έδωσε συνέντευξη Τύπου και ξεκίνησε με επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντας του ευθύνες για την έκταση των φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού, ενώ τον κατηγόρησε και για αλλεργία στη κριτική με αφορμή τον αποκλεισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο από τη ΔΕΘ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην πλημμύρα στη Θεσσαλία αναγνωρίζοντας ένα «ιδιαίτερα ακραίο φαινόμενο με θύματα και καταστροφές» και διαπίστωσε πως «η κρίση συνεχίζεται σαν κρίση δημόσιας υγείας και επιβίωσης».

Ο Σωκ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον πρωθυπουργό για αίτηση βοήθειας από την ΕΕ.» και «αίτηση για προ ημερησίας συζήτηση για τη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

Διαπίστωσε πως ναι μεν οι κρίσεις είναι διεθνείς, αλλά «στη χώρα μας μεγεθύνονται γιατί η κυβέρνηση δεν επένδυσε στην πρόληψη».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την επιλογή τού πρωθυπουργού να στερήσει την αξιωματική αντιπολίτευση από το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ» και προσέθεσε: «Είναι αλλεργικός στην κριτική, την αποφεύγει και την φοβάται».

Αναφέρθηκε στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι εξελίξεις μετά τις εκλογές «μας θέτουν στην ανάγκη για μία υποχρεωτική επανεκκίνηση που είναι σημαντική όχι μόνο για την αντιπολίτευση αλλά και για μία πρόταση διακυβέρνησης και κάλεσε σε συμμετοχή στις κάλπες «όλες και όλους για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ένα κόμμα που θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό σχέδιο διακυβέρνησης».

Όσον αφορά στην οικονομία είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε τη χώρα έξω από τα μνημόνια και με ρυθμισμένο το χρέος και σήμερα έχουμε «διόγκωση και του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους και ακραία ακρίβεια». «Η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει με την επενδυτική βαθμίδα. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης φαίνονται με το εργασιακό νομοσχέδιο» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία ή ταχεία ανόρθωση στη Θεσσαλία και στον Έβρο καθώς υπάρχει κίνδυνος αποανάπτυξης και πληθυσμιακής κρίσης.

Έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση με την Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι «ζούμε ένα κενό με απουσία της πόλης από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και με καθυστέρηση των έργων που έχουν εξαγγελθεί» ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε ότι πρέπει να αναδείξουν ένα νέο δυναμικό που να σχεδιάζει και να εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο Αλ. Τσίπρας αποτελεί μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο»

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απάντησε στην ερώτηση της ΕΦ.ΣΥΝ. και του Απόστολου Λυκεσά για το πολιτικό μέλλον του Αλ. Τσίπρα και συγκεκριμένα αν αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα από το πολιτικό σκηνικό.

Ο Σωκ. Φάμελλος απάντησε πως ο τέως πρόεδρος του κόμματος «αποτελεί μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα» και τόνισε πως «θα στηρίξει» από «το μετερίζι και τη θέση που θα επιλέξει ο ίδιος».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτήθηκε επίσης από την ΕΦ.ΣΥΝ. αν θεωρεί πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στο θέμα των καταστροφικών πλημμυρών απαντώντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια καθώς «το χρειάζεται η κοινωνία μας και η Δημοκρατία μας». Είπε ότι αίτημα του κόμματος της Κουμουνδούρου είναι «να κάνει γρήγορα και να δώσει απαντήσεις» και υπογράμμισε πως η Δικαιοσύνη «είναι βασικός πυλώνας στο Κράτος Δικαίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί